Formaţii rock româneşti

În această secţiune voi prezenta fişele formaţiilor rock româneşti, în ordine alfabetică, care s-au înfiinţat după 1990. Fişa fiecărei formaţii va trebui actualizată întrucât majoritatea fişelor le-am întocmit în perioada 2000 - 2005 şi nu am reuşit să le aduc la zi. În plus, de atunci, au apărut multe trupe noi, unele dintre ele de o valoare indiscutabilă, pentru care trebuie să le introduc în baza de date. Important este ca, până voi reuşi să actualizez informaţiile la toate trupele, cei care se regăsesc în fişele respective şi au posibilitatea să mă ajute cu un istoric al trupei corect, şi la zi, eventual cu fotografii şi linkuri către piesele trupei de pe youtube mă pot ajuta printrun simplu mail la adresa: stratoneion@yahoo.com (ref: formaţii rock româneşti).

O fişă de trupă cuprinde: denumirea trupei, ani de activitate, gen muzical abordat, una sau mai multe formule de trupă (cu menţionarea anului, numelui şi prenumelui muzicienilor, voce sau instrument), un istoric mai lung sau mai scurt în funcţie de notorietatea trupei (concerte, turnee, participări festivaluri), repertoriu românesc sau internaţional, piese de rezistenţă din repertoriu şi discografie.

Sunt aşteptaţi şi cei care-mi pot oferi informaţii despre trupele care lipsesc din baza mea de date. Criteriile care au stat la baza selecţiei formaţiilor prezentate au fost: notorietatea trupei sau a membrilor acesteia, anii de activitate, existenţa materialelor sonore (discuri vinil, CD - uri, casete audio), înregistrări la radio sau televiziune, concerte importante, participare şi premii câştigate la diferite concursuri naţionale sau internaţionale, turnee în ţară sau străinătate etc. 

 

                                                                                                                                                  Nelu Stratone