AB4

AB4 (1999 - 2012, Bucureşti, rock alternativ - brit pop)

(1999) Doru Mihai Trăscău (voce), Janin Pasniciuc (chitară), Bogdan Crucianu (bas), Dan "Beavis" Olteanu (tobe)

(2000) Doru Mihai Trăscău (voce), Enrico D'Angelosante (chitară), Cristina Puia Dan (chitară), Bogdan Crucianu (bas), Dan "Beavis" Olteanu (tobe)

(2003) Doru Mihai Trăscău (voce), Enrico D'Angelosante (chitară), Bogdan Crucianu (bas, keyboards, sampler), Dan "Beavis" Olteanu (tobe)

(2011) Doru Mihai Trăscău (voce, chitară), Enrico D'Angelosante (chitară, backing vocals), Antonio Bonansingo (bas, backing vocals), Dorian Cazacu (tobe)

Una dintre cele mai apreciate formaţii cu sound brit pop din Bucureşti, AB4, s-a înfiinţat în anul 1999, surprinzând plăcut, la scurt timp după lansare, cu albumul "Toxic", apărut iniţial pe casetă audio şi reeditat în 2001, pe CD. De menţionat că, materialul apărut pe CD este reînregistrat, în noua componenţă, a trupei, întrucât Enrico D'Angelosante luase locul lui Janin Pasniciuc. Autorul versurilor celor 11 melodii de pe album este Serghei Popescu. Acest prim material discografic, a fost foarte bine primit de fanii rockului alternativ, având şi o mediatizare corespunzătoare pe posturile de televiziune, datorită celor trei videoclipuri: "Despre o tipă", "Cum ar fi?" şi "Nu-ţi fă griji", ultimul "featuring" VERDIKT.

Beneficiind de un promotion de calitate şi de videoclipuri profesioniste, devine una dintre trupele omniprezente în programele Atomic TV şi MTV România. În scurt timp, încep să curgă şi invitaţiile de concert, în cele mai selecte cluburi din Bucureşti şi din ţară, AB4 refuzând, încă de la înfiinţare, statutul de formaţie underground.

Cel de-al doilea album, "Broken Trust", apare în anul 2003, la Chelsea Media, şi conţine 15 piese interpretate în limba engleză. "Preferences", "Break" şi "Cole", sunt piesele alese pentru realizarea unor videoclipuri, care sunt prezentate nu doar la televiziunile din România, ci şi pe plan internaţional. Materialul albumului este prezentat în turneul de promovare susţinut prin mai multe localităţi din ţară şi la festivalurile rock la care AB4 a participat.

În anul 2003, AB4, primeşte premiul MTV Europe, pentru "Best Romanian Act".

Printre apariţiile scenice memorabile, ar fi participarea la festivalul Sziget, în 2004 şi 2009, şi invitaţia de a fi trupa de deschidere la un concert PLACEBO, în 2009. De asemenea, AB4, apar în coloana sonoră a filmului "Love Sick".

Urmează, din 2006, o lungă perioadă în care AB4 evoluează în cluburile din Italia, moment în care este cooptat în trupă Antonio Bonansingo.

În 2007, apare "Burst Into Life", un EP cu 4 piese interpretate în limba engleză, în care se simt influenţele unor trupe care probabil că i-au marcat pe mbrii formaţiei AB4, precum COLDPLAY, BLUR sau U2. 

În presa din România, a apărut, în anul 2009, ştirea că membrii formaţiei AB4 s-au reunit la Roma pentru a înregistra un album care să poarte ca titlu numele capitalei Italiei. Din nefericire, pentru fanii AB4, nu se ştie dacă acest proiect a fost finalizat sau nu, neexistând informaţii ulterioare. 

Reveniţi în România, AB4 au participat la mai multe festivaluri rock şi au susţinut concerte în diverse cluburi, ultimul fiind în anul 2012, concert în care au serbat 10 ani de activitate. După acest concert, partea "italiană" a trupei s-a întors în ţara de origine.

Vocalistul Doru Mihai Trăscău, îşi continuă cariera muzicală alături de formaţia THE MONO JACKS.

Piese de rezistenţă : Despre o tipă, Hol, Toxic, Cum ar fi?, Nu-ţi fă griji, Break, Preferences, True Lies, Song 1, Everything That You Are

Discografie: Toxic (album CD, 11 piese, 2000 - Transglobal Music EMI) / Broken Trust (album CD, 15 piese, 2003 - Chelsea Media) / Burst Into Life (EP - CD, 4 piese, 2007 - Independent One Group) / Roma (2009 - proiect finalizat?)

Ab4 - ToxicAb4 - Broken Trusta blood sample