Rock sub seceră şi ciocan - România
Prezenta secţiune a site-ului, se doreşte a deveni "istoria rockului românesc", în perioada 1961 - 1990, un proiect ceva mai vechi al subsemnatului, care datează încă din anii '90, nefinalizat încă, din motive strict personale.
În primul rând, am aşteptat ca această istorie să fie scrisă de persoane mult mai implicate, în perioada respectivă, în fenomen, "cronicarii" vremii, şi mă refer aici la câţiva oameni pe care îi respect extrem de mult deoarece datorită cronicuţelor lor, mai mari sau mai mici, din: "Săptămâna", "Flacăra", "Viaţa studenţească", "Scânteia tineretului", "Tribuna" etc. am reuşit să fiu cât de cât la curent cu informaţiile strict necesare formării unei culturi muzicale de specialitate şi procurării albumelor de referinţă. Aşa că, toată stima pentru Aurel Gherghel, Florin Silviu Ursulescu, Andrei Partoş, Octavian Ursulescu, Corneliu Ionescu, George Stanca, Petre Magdin şi pentru regretatul Motzu Pittiş, cei care au ţinut steagul sus întro perioadă în care muzica rock deranja evident politica partidului unic referitoare la "educaţia tânărului de tip nou".
Cum mult aşteptatele lor volume de amintiri nu au apărut, am început propria documentare, iar în perioada în care avansasem destul de mult în proiect, nu am găsit un editor dispus să scoată cele două volume preconizate. În momentul în care au existat editori dornici să tipărească volumele, nu am mai fost eu disponibil, din cauza problemelor profesionale şi implicării în alte proiecte. În plus, în perioada 1994 - 2007, am schimbat destul de multe locuri de muncă, iar pe unele a trebuit să le părăsesc fără un preaviz, pe motiv de închiderea bruscă a firmei, decesul neaşteptat al patronului, astfel că, multe dintre fişierele în care reuşisem să sistematizez materialul documentar, au rămas pe calculatoarele respective. Unele au fost publicate, în diverse periodice, dar multe dintre ele au rămas în fişiere pierdute definitiv. Am colaborat, cu multă plăcere, cu Doru "Rocker" Ionescu şi doamna Daniela Caraman Fotea, oferindu-le multe dintre "fişele mele", pentru volumele publicate de domniile lor. Ce este interesant este faptul că, multe dintre "istoriile" publicate de mine, în reviste cu o perioadă de apariţie efemeră, au fost preluate cu neruşinare, de redactori radio sau TV sau de diverşi ziarişti care au uitat să specifice sursa de documentare. Mai mult, pe mai multe siteuri, am găsit articole scrise de mine, reproduse integral, chiar şi cu greşelile gramaticale sau de documentare aferente, sub un alt nume. Voi încerca acum să-mi refac baza de date deşi nu ştiu dacă voi reuşi să-mi finalizez "opera" prin publicarea sa în volum, dar consider că, acest site va oferi destule informaţii celor realmente interesaţi de istoria muzicii rock din România.
Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, dealungul anilor, în sistematizarea materialelor. Mulţumiri speciale, domnului Adrian Popan, clujean de origine, actualmente texan, care a stat câteva luni bune prin bibliotecile clujene, răsfoind presa anilor 60 - 70, şi oferindu-mi informaţii, corect datate, direct de la sursă.
Nelu Stratone