1963

ANUL MUZICAL 1963

 

Perioadă de acumulări, de renunţări sau de căutare a unui stil propriu pentru majoritatea formaţiilor înfiinţate. Pe lângă "cântările" curente la clubul "mamă" se iveşte şi posibilitatea unei vacanţe de vară gratuite la Mamaia sau Eforie, prin susţinerea unui program la unul dintre numeroasele restaurante deschise în sezonul estival.

 

La liceul bucureştean “Mihai Viteazu”, Nancy Brandes, împreună cu câţiva colegi de clasă, toboşarul Costel, Florin şi Dinu, înfiinţează formaţia Roşu şi Negru, cu Bela Scorţaru (Mirabela Dauer) şi Dan Mutaşcu (voce).

 

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Craiova se înfiinţează 13 Carate, formaţie din care făceau parte Gil Dobrică - voce şi Nicky Dorobanţu - chitară.

 

La liceul “Dr. Petru Groza” din Bucureşti se înfiinţează o formaţie din care făceau parte Valentin Ceauşescu - voce şi Corneliu Ionescu - chitară, muzicuţă.

 

Pe Lângă Casa de cultură a raionului “1 Mai” se înfiinţează formaţia Sfinx (Octav Zemlicka - voce, chitară / Mihai Popa - voce, chitară, muzicuţă / Corneliu Bibi Ionescu - bass / Cristian Valica - tobe)

 

Ioan “Pilu” Ştefanovici este cooptat ca baterist în formaţia Sfinţii, înlocuindu-l pe Moni Bordeianu care devine solistul vocal al grupului.

 

Alte trupe înfiinţate în 1963, Stelele, Terra Six şi Fluscher (Timişoara), Cometele şi Entuziaştii (Bucureşti),