AMICII

AMICII (1967  - 1982 / Timişoara / beat - pop rock - A.O.R.)

(1967 - 1971) Dan Ionescu (chitară solo, muzicuta, leader) / Costel Elade (chitară, voce) / Ghita Balta (bas) / Liviu Râmneanţu (clape) / Traian Lupu  sau Mihai Farcas (tobe) /

(197x) Dan Ionescu (chitară solo, voce, leader) / Ghiţă Baltă  sau Vali Costea (chitară, voce) / Viorel Pedro Petruiescu  sau Jerry Schwartz (bas, voce) / Liviu Râmneanţu sau Gunther Reininger (clape) / Cornel Liuba sau Lica Dolga (tobe, percuţie) / Dietmar Hepp (saxofon) /

Dan Ionescu, Vali Costea, L. Ramneantu, Lica Dolga, Marcel si Pedro

 

Printre numeroasele formaţii timişorene de indiscutabilă valoare, Amicii, a fost o trupa care, spre deosebire de alte formatii banatene, desi a trecut ...muntii de nenumarate ori, a stat intrun soi de espectativa, neindraznind parca să iasă “în faţă”, asumându-şi cu multa modestie rolul de trupă de plan secund.

Totusi, Amicii, un nume predestinat, au multi fani, dintre cei care-si petreceau vacanta de vara la Costinesti sau cea de iarna la Sinaia, care au fost atrasi de solourile instrumentale de mare virtuozitate, pentru ca muzicienii formatiei erau extrem de valoroşi, mulţi dintre ei, fiind deja foste vedete în alte trupe timişorene.

Chitaristul timişorean Dan Ionescu este cel care a înfiinţat Amicii, activând în grup până în 1982, când acesta a fost dizolvat. Există puţine informaţii care să se refere la componenţa formaţiei sau la repertoriul trupei. Acesta se baza mai mult pe coveruri la moda, dar si pe compozitii proprii. 

Amicii rămâne un nume de care ne amintim cu nostalgie şi respect, pe care-l asociem în mod cert cu macar o seara de vacanta, cand ne-am indragostit, la prima vedere, si datorita ambiantei create de ei.

 

Piese de rezistenţă: Solstiţiu / Vino / Amintirea basmelor / De ce nu vii /

Discografie: “Amintirea basmelor” - Formaţii de muzică pop II  (album vinil compilaţie, 1978 - Electrecord)