CARGO

CARGO (1985 - in activitate, Timisoara, hard rock - heavy metal - A.O.R.)

(1985 - 1989) Nae Tarnotzi, Leo Iorga, Mircea Nedelcu si Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adi Barar (chitara, ex - Automorf, Austostop TM), Tavi Iepan (chitara), Dinel Tollea (clape), Tibi Gajdo (chitara bass), Carol Bleich si Ioszef Kocsef (baterie)

(1990) Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adi Barar (leader, chitara, compozitor), Adrian Popescu (chitara), Dinel Tollea (clape), Raul Dudnic (chitara bass), Tavi Pilan (baterie, ex - Pacific)

(1994) Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adi Barar (leader, chitara, compozitor), Adrian Popescu (chitara), Cristian Pup (clape), Ramon Radosav (chitara bass, ex - Ultimatum), Tavi Pilan (baterie)

(1997) Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adi Barar (leader, chitara, compozitor), Adrian Igrisan "Baciu" (voce, chitara), Cristian Pup (clape), Alin Achim (chitara bass), Tavi Pilan (baterie)

 

Adi Barar (leader, chitara,compozitor), Adrian “Baciu” Igrisan (voce, chitara), Ionut Carja (claviaturi), Florin “Xbass” (bas), Tavi Pilan (tobe) 

 944277_663904083635391_1656057811_n-1

Cargo este una dintre trupele "de suflet" ale multor rockeri romani, deoarece cea mai mare parte dintre textele pieselor lor erau receptate, mai ales, in prezenta unei sticle, de vodca, vin sau bere. Istoria trupei a inceput in 1989, dar prima prezenta estivala a trupei, in acelasi an, la Costinesti, a ramas in amintirea multor rockeri aflati atunci in fosta statiune studenteasca. Desi, in acel an, au trecut prin trupa patru vocalisti, cel care avea sa ramana "vocea Cargo" a fost Ovidiu IoncuKempes“, care venea de la o formatie din Arad si a ajuns in trupa in urma unei selectii.

Anul 1990, este cel al afirmarii trupei Cargo,  aceasta participand la principalele showuri importante din Romania postcomunista, dar, datorita provenientei din orasul martir - erou Timisoara, a efectuat turnee in Franta si Iugoslavia. De altfel, in Franta vor inregistra, alaturi de Adrian Popescu (chitara) si Raul Dudnic (bas), o parte din materialul primului album, care va fi promovat de discul single "Ana" / "Doi prieteni", editat la Paris.

Primul album, "Povestiri din gara", este lansat in anul 1992 si contine multe dintre piesele prezentate de Cargo in sezonul estival de la Cosinesti din 1989, motiv pentru care albumul a fost extrem de bine primit atat de critica de specialitate cat si de numerosii fani ai formatiei.

In 1994, noi modificari de componenta, basistul formatiei doom - death, Ultimatum, Ramon Radosav, este cooptat in trupa la vioara si chitara bas, iar, in urma stabilirii lui Dinel Tollea in Elvetia, noul "clapar" al trupei devine Cristian Pup. 

Albumul "Destin", aparut in anul 1995, vine cu un sound mult mai agresiv, dar la fel de apreciat de fanii trupei. Urmeaza un moment nefericit, mult mediatizat la momentul respectiv, cel al accidentului de motocicleta suferit de Kempes, in urma caruia a suferit o costisitoare operatie pe creier, urmata de o amnezie partiala, costurile operatiei fiind acoperite de Adi Barar, care si-a vandut masina si de fanii trupei bucuresteni, care au participat la concertul de la Sala Polivalenta, de strangere de fonduri, unde, pe langa Cargo, au cantat Vali Sterian, Iris, AG Weinberger, Berti Barbera si Mircea Nedelcu. Dupa mai multe operatii si tratamente, Kempes si-a revenit cu greu, dar si-a continuat activitatea concertistica alaturi de Cargo pana in anul 2002, astfel ca pentru a-l sustine, a fost cooptat in trupa Adrian Igrisan "Baciul", care va avea un aport important si in postul de chitarist.

Dupa plecarea definitiva a lui Ramon Radosav, in Statele Unite, si inlocuirea sa cu Alin Achim, incepe sesiunea de inregistrari pentru albumul "Ziua vrajitoarelor" care va fi lansat in anul 1998, de Sanziene, insotit de o brosura care continea biografia oficiala a trupei sub titulatura "Jurnal de bord".

Dupa lansarea unui maxi - single, “Baga-ti mintile-n cap” si a casetei, “Colinde 2000“, un nou ghinion loveste formatia Cargo, in momentul in care, dupa concertul sustinut la Festivalul Motociclistilor de la Sibiu, pe 30 iulie 2002, Adrian Igrisan are un accident de motocicleta si va aparea timp de multi ani, in concerte, imobilizat pe un scaun.

Plecarea lui Ovidiu "Ioncu"Kempes in Australia, determina ascensiunea lui Asrian Igrisan in rolul de solist vocal, si in acea
 

2002

   Ovidiu Ioncu (“Kempes”) pleaca in Australia, vocea principala fiind preluata de Adrian Igrisan. Desi l-au regretat pe Kempes, fanii au ales sa ramana alaturi da Cargo, ulterior s-a dovedit ca Adrian Igrisan este probabil cea mai mare voce Rock din Romania, cel mai mare hit al trupei – “Daca ploaia s-ar opri” fiind cu el la voce!

 

2003

decembrie, se lanseaza albumul cu numarul 4, “Spiritus Sanctus”, sarbatorit cu un concert cu sala plina la Palatul Copiilor din Bucuresti. Publicul primeste foarte bine noul album, videoclipul piesei “Daca ploaia s-ar opri” fiind difuzat frecvent pe posturile radio/tv.

 

2004

Se lanseaza piesa si videoclipul Nu pot trai fara tine

2005

Cargo obtin inca o data premiul pentru cea mai buna trupa rock la MTV Romanian Music Awards. Tot in acelasi an primesc Dublu Disc de Aur pentru vanzarile albumului “Spiritus Sanctus” , album ajuns in mai mult de un milion de case din Romania!

 

2007

Cargo lansează albumul  intitulat XXII, ce cuprinde 22 din cele mai cunoscute piese ale  formației, reînregistrate cu Adrian “Baciu” Igrișan la voce.

 

2010 - 2013

Alin Achim părăsește Cargo, locul lui fiind luat provizoriu de chitaristul Mirel Cumpanas, pana ce in 2013 este cooptat bassistul Florin “Xbass” Barbu, votat de mai multe ori “cel mai bun bassist din Romania”
Claviaturistul Ionut Carja, ii ia locul lui Cristi Pup, venind cu un sound nou si puternic.

2013

se lanseaza piesa “Nu ma lasa sa-mi fie dor” piesa indragita pe loc de public, care prevede o relansare spectaculoasa a trupei Cargo.

 

DISCOGRAFIE

 

Albume

  • Povestiri din gară – 1992
  • Destin – 1995
  • Colinde și obiceiuri de iarnă – 1996, relansat în 1999 cu corala Teofora
  • Ziua Vrăjitoarelor – 1998
  • Colinde – 2000
  • Spiritus Sanctus – 2003
  • XXII – 2007

Singles și altele

  • 1989 – 1989
  • Brigadierii – 1989
  • Buletin de știri – 1989
  • Doi prieteni/Ana – 1990
  • Capra/Lui – 1995
  • Clasa muncitoare & Batacanda – 1996
  • Steaua & Urare/Bucuria Crăciunului – 1997
  • Cântecul Paștelui – 1998, video
  • Bagă-ți mințile-n cap – maxi-single – 2000
  • Mama (Mother) – 2000, video
  • Cargo Box Set – include albumele Povestiri din gară, Destin și Ziua Vrăjitoarelor
  • Dacă ploaia s-ar opri – 2003, video
  • Nu pot trăi fără tine – 2004, video
  • Ca o stea – 2007, video
  • Nu ma lasa sa-mi mie dor - 2013, video